Fernando Ricksen heeft spierziekte ALS

- Ingrid Lemmens, redacteur

De biografie 'Vechtlust van Fernando Ricksen. Foto: Stefan Schipper
De biografie 'Vechtlust van Fernando Ricksen. Foto: Stefan Schipper

Oud-voetballer Fernando Ricksen heeft de spierziekte ALS. Dat vertelde de Heerlenaar woensdagavond bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Ricksen was te gast omdat deze week zijn biografie ‘Vechtlust’ in de winkels ligt.

Ricksen hoorde de diagnose nog niet zo lang geleden en vertelde er hevig geëmotioneerd over aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Donderdagavond wordt het eerste exemplaar van de biografie van Ricksen in Nuth overhandigt aan Mark van Bommel. De ex-speler van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit St. Petersburg doet in zijn biografie een boekje open over zijn turbulente leven.

Onder andere deze anekdote is te lezen in het boek:

“In mijn tijd bij Rangers heb ik een keer zoveel gedronken dat ik niet meer wist waar ik de volgende ochtend wakker werd. Ik lag bij een meisje in bed en die vroeg me of ik wist waar ik was. Ik had geen idee en begreep ook niet wat ze bedoelde, want ze zei ook dat ik maar beter geen taxi kon nemen. Pas toen ze de gordijnen open deed, besefte ik het. Ik werd wakker tegenover het stadion van Celtic…”

Later deze week een interview op deze website met Fernando Ricksen.

Bekijk het fragment uit de Wereld Draait Door hier.

 

Tags: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.